POD 060

WROCŁAW / ul. Sudecka 69 / 2018

Wnętrza w historycznym szpitalu kolejowym zostały przekształcone w HUB przestrzeni kreatywnych oraz powierzchni biurowych pod wynajem. Miejsce, które ma charakter tymczasowy uległo przebudowie i przekształceniu dla potrzeb nowej funkcji. W głównej mierze są to części wspólne i komunikacja ogólna, ale także część pierwotnych sal została przeprojektowana na sale konferencyjne, część na zaplecze socjalne (kuchnia, toalety), a niegdyś istniejący OIOM w biuro dewelopera. Projekt zakładał zachowanie wyjątkowego charakteru architektury wnętrza obiektu kilkukrotnie przebudowywanego od lat 50. , zatarciu wrażenia bycia w szpitalu i nadaniu mu nowego szczególnego wyrazu za pomocą prostych środków.

Klient: OKRE
Zakres prac: Projekt Koncepcyjny / Wykonawczy / Nadzory
Nagrody i wyróżnienia:
  • II miejsce w  Ogólnopolskiem Konkursie na Wnętrze Roku SAW 2019
fotografia: stanzajaczkowskifoto

© 2019 by TTA STUDIO